Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τι ήταν η μεγάλη πυραμίδα!!




Πρόλογος

(Η ανάρτηση αυτή γίνετε μετά από αρκετή  σκέψη για το αν θα έπρεπε η όχι να γίνει μέσα από αυτό το μπλοκ .
Συνήθως τέτοιες αναρτήσεις  , ενοχλούν κάποιους (ειδικούς ) ή απλώς ταράζουν λιμνάζοντα ύδατα .
Πριν λοιπόν συνεχίσω ,θα παρακαλούσα όποιον ενοχληθεί από τα γραφόμενα μου να τα εκλάβει ως εικασία !!!,καθώς δεν είμαι (ειδικός )απλώς αναφέρω κάποια πράγματα που μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση , αναλύοντας τα  από την σκοπιά του τεχνικού  που τυγχάνει να είμαι .)


Ένα ερώτημα που είχε κολλήσει στο μυαλό μου από μικρό παιδί  και που συνεχίζει  να παραμένει ακόμα !!! είναι το ,, Ti ήταν οι πυραμίδες !!;; .

Η επίσημη απάντηση είναι ότι πρόκειται για οικοδομήματα μέσα στα οποία τοποθετούνταν η σωρός κάποιου βασιλιά ή  φαραώ .
Μια απάντηση που αν δεν είσαι ( περίεργος και ανήσυχος )  μπορείς να καταπιείς ,,πολύ εύκολα, καθώς μέσα σε μερικές από αυτές ανά τον κόσμο έχουν βρεθεί οστά αλλά και μούμιες  επιφανών βασιλέων της αρχαιότητας .
Σαν τεχνολόγος όμως που είμαι και λαμβάνοντας υπόψη την τελειότητα της κατασκευής κυρίως της μεγάλης  πυραμίδος , δεν δύναμαι να κατανοήσω την δυνατότητα κατασκευής ενός τέτοιου επιτεύγματος την εποχή του χαλκού και μάλιστα με την πρώτη !!!!.*
Δεν μπορώ να εννοήσω λοιπόν ότι σε μια εποχή που τα κοπίδια και τα καλέμια των τεχνιτών αλλά και τα σφυριά ήταν χάλκινα ( η μήπως όχι !!!! ), κατασκευάστηκε ένα τόσο τέλειο* μνημείο για να στεγάσει την σωρό ενός βασιλιά !!!!.
((Το τέλειο* το τοποθετώ , όχι μόνο στο κομμάτι της κατασκευής αλλά στο κομμάτι σύλληψης και σχεδίασης  πρωτίστως  καθώς ακολουθώντας τη λογική του τεχνικού  η οποία είναι ότι : Κάθε μηχανικό σύστημα  , πρέπει να κατασκευάζετε και να συναρμολογείτε  σύμφωνα με τις λειτουργίες που πρέπει να εκτελέσει. Η διακύμανση από αυτό το αξίωμα, (π.χ για λόγους οικονομίας) θα οδηγήσει σε αστοχία της λειτουργίας με επακόλουθη συνέπεια το σύστημα, να φθαρεί σχετικά γρήγορα. Μια σωστότερη σχεδιαστικά αλλά και ποιοτικά κατασκευή  θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  Γι αυτό και το σλόγκαν των μηχανικών είναι . "ότι κατασκευάζεις , κατασκεύασε το σωστά ώστε να έχει διάρκεια ".))

Έτσι λοιπόν και η Μεγάλη Πυραμίδα χτίστηκε για να διαρκέσει για πολύ-πολύ  μεγάλο χρονικό διάστημα για την λειτουργία που θα αναλύσω παρακάτω και μετέπειτα ένα τέτοιο μεγάλο έργο δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο ειδικά από έναν φαραώ .

Μ΄ άλλα λόγια  το μηχανικό σύστημα * που ονομάζεται μεγάλη πυραμίδα ,  ΔΕΝ κατασκευάστηκε για να γίνει τάφος  ..

Οι μετέπειτα κατασκευές ίσως !! και λέω ίσως γιατί από τις πληροφορίες που έχω  και οι μετέπειτα κατασκευές (τουλάχιστον των τριών παρακείμενων  πυραμίδων ήταν αντιγραφές της πρώτης εκατοντάδες  χρόνια αργότερα ,, χωρίς όμως να αντιγραφούν λόγο άγνοιας κάποιοι σημαντικοί παράγοντες λειτουργίας ** που βρίσκονταν στην πρώτη ).

Οι ( ειδικοί  ) έχουν προσπαθήσει να με πείσουν ανεπιτυχώς , ότι η πρώτη πυραμίδα ( μεγάλη πυραμίδα ) που έχτισαν  οι αιγύπτιοι ήταν η μεγαλύτερη και συνάμα η τελειότερη από τις μεταγενέστερες που σημειωτέων  κατασκευάστηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα  και  πως οι τεράστιοι ογκόλιθοι της μεγάλης  πυραμίδος !!! αρκετών χιλιάδων κιλών ο καθένας  κόπηκαν  από παρακείμενα σημεία και αφού πελεκήθηκαν με τα χάλκινα καλέμια και κοπίδια ανυψώθηκαν και προσαρμόστηκαν με ακρίβεια χιλιοστού ο ένας  δίπλα στο άλλον , κρύβοντας στο εσωτερικό , τερατώδεις  ογκόλιθους από πολύ σκληρό γρανίτη  με δυσκολία στην κατεργασία ακόμα και σήμερα !!! (π.χ το δωμάτιο του βασιλιά , ή οροφή της μεγάλης γαλαρίας ). Δεν έχουν όμως απαντήσεις στην ερώτηση γιατί !!?? έχουν διαβρωθεί οι αγωγοί * η οι διάδρομοι εσωτερικά, σαν να έρεε  νερό μέσα από αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και  διάβρωσε τα πετρώματα!!!!!.
Επειδή λοιπόν η απλή λογική αναιρεί την φαντασία ( εικασία ) άρχισα εδώ και αρκετό καιρό να ψάχνω μανιωδώς σχετικές ή άσχετες πληροφορίες .
Οι πληροφορίες έχουν να κάνουν εκτός των άλλων για μια ασυνήθιστα στιβαρή κατασκευή  , ικανή να αντέξει στο πέρασμα οποιαδήποτε φυσικής και όχι μόνο* καταστροφής η οποία κατασκευάστηκε για  έναν σκοπό .
Για να κατανοήσουμε ποιος ήταν ο σκοπός πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά !!! καθώς οι σκέψεις θα αναιρέσουν την ιστορία  ή κάθε τι , που έχει εντέχνως ( σερβιριστεί ) για χιλιάδες χρόνια .

Τι ήταν λοιπόν η πυραμίς ?? Μήπως αποθήκη ενέργειας ή παραγωγής ενέργειας όπως μαρτυρά  και το αρχαίο της όνομα ??
ΠΥΡ = ΦΩΤΙΑ , ΕΝΕΡΓΕΙΑ     &    ΑΜΙΣ = ΑΠΟΘΗΚΗ
Για να μπορέσω να σας δώσω μια εικόνα για το πώς μπορεί να γεννά ενέργεια η πυραμίδα και αυτό μέσα σε λίγες γραμμές  είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά θα κάνω την προσπάθεια .
Ξεχάστε ότι μιλάμε για την  μεγάλη πυραμίδα αλλά   για την λειτουργία ενός  σύγχρονου εργοστάσιου  παραγωγής  !!!!!!! πυρηνικών καυσίμων .
Αν δεν έχετε ιδέα όπως δεν είχα και εγώ  μπορείτε να ψάξετε μέσα στον ιστότοπο   και είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγείτε !!!! διαβάζοντας , πως κατασκευάζονται τα πυρηνικά καύσιμα και πως αυτά που  παράγονται είναι περισσότερα από αυτά που καταναλώνονται για την παραγωγή τους !!!!.
Πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας ώστε να αντιληφτείτε και να κατανοήσετε την διαφορά της ενέργειας που προέρχεται από άνθρακα σε σχέση με την  πυρηνική .
( ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι η ενέργεια που παρέχει μια κουταλιά της σούπας κόκκων ουράνιου , μπορεί να αντισταθμιστεί με την ενέργεια 1700 τόνων !!! άνθρακα .)
  

Ας επανέλθω όμως , δίνοντας σας και κάποια άλλα στοιχεία   , ξεκινώντας από την καρδιά της πυραμίδας που όλως τυχαίως έχει το ίδιο όνομα με την καρδιά ενός σύγχρονου πυρηνικού αντιδραστήρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η καρδιά της πυραμίδας είναι η σαρκοφάγος που βρίσκεται στο κέντρο της και συγκεκριμένα στο εσωτερικό του θαλάμου του Βασιλέα.  Εκεί είναι και το κέντρο της  διαδικασίας . Οξείδιο ουρανίου , σε μορφή , τούβλων, σφαιριδίων ή κόκκων  , τοποθετούνταν  στη σαρκοφάγο.  Αναλόγως  της χρήσης, η πυκνότητα του οξειδίου του ουρανίου είναι 9 έως 11 φορές μεγαλύτερη από το νερό . Ως εκ τούτου δεν έχει καθόλου άνωση .

Αναφορά στους τύπους ακτινοβολίας  .

( Α ) Η ακτινοβολία Alpha  εκπέμπεται από το ουράνιο και τα ισότοπα πλουτώνιου. Είναι η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης των ισοτόπων αυτών και είναι χαμηλής ενέργειας. 
Έξι εκατοστά αέρα ή ένα λεπτό στρώμα χαρτιού μπορούν να αποκόψουν την ακτινοβολία αυτή . 
( Β ) Η ακτινοβολία Βήτα  είναι σημαντικά περισσότερη από την άλφα. Χρειάζονται αρκετά εκατοστά  στερεών, μη μεταλλικών υλικών, ή ένα στρώμα μετάλλου,  για να αποκόψουν την ακτινοβολία αυτή. 
( Γ ) Η ακτινοβολία γάμμα είναι πολύ υψηλή και δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε άλλη ακτινοβολία . Είναι ιδιαίτερα  διεισδυτική και αποκόπτεται  από πολύ πυκνό υλικό όπως ο μόλυβδος ή ο χρυσός, ή περίπου 6 μέτρα πάχος πέτρας. 
Στην κατάσταση της σχάσης, ένας πυρήνας χωρίζεται σε δύο ελαφρύτερους πυρήνες, και λίγα νετρόνια . Αυτά τα νετρόνια έχουν υψηλή ταχύτητα και πολύ υψηλή ενέργεια και δυνατότητα να περνούν μέσα από μέταλλο η πέτρα πολύ εύκολα .  Τα υλικά, τα οποία αλληλεπιδρούν  καλύτερα , είναι ουσίες που περιέχουν πολλά μέρη υδρογόνου, όπως το νερό η ο γραφίτης ( γραφίτης χρησιμοποιείτο στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ ). 
Η προστασία των εργαζομένων σε εγκατάσταση επεξεργασίας  πλουτώνιου, αποτελείται από εναλλασσόμενα στρώματα μολυβδούχου γυαλιού  . Το μολυβδούχο γυαλί αποκόπτει την ακτινοβολία γάμμα .

Η σαρκοφάγος, είναι κατασκευασμένη από ένα πολύ σκληρό γρανίτη, ακόμα σκληρότερο και πυκνότερο από τον υπόλοιπο γρανίτη που χρησιμοποιήθηκε  για την κατασκευή του θαλάμου του  Βασιλέα. 
Οι εσωτερικές διαστάσεις της σαρκοφάγου είναι τέλεια κομμένες !!!!και πολύ ακριβείς . 
 Το εξωτερικό της σαρκοφάγου έχει τραχιά κοπή. Αυτό συνάδει στο γεγονός ότι η εξωτερική επιφάνεια του γρανίτη είναι ασήμαντη στη διαδικασία σχάσης. Ο γρανίτης πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει την υψηλή θερμοκρασία και την ακτινοβολία που εκπέμπεται από το οξείδιο του ουρανίου κατά την σχάση.
(Αυτό επιβεβαιώνεται από την ζημιά στα τοιχώματα  από την ακτινοβολία πάνω τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.) 
Η σαρκοφάγος πρέπει να επιτρέπει την άνετη  διέλευση των νετρονίων, και αυτό ακριβώς επιτυγχάνει. 
( Φωτογραφίες δείχνουν ότι αυτή !! η σαρκοφάγος από γρανίτη έχει υποστεί φθορά  από ακτινοβολία και θερμότητα με  σταδιακό τρόπο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα . Η εμφάνισή της θυμίζει πολύ μέταλλα και ιχνοστοιχεία , τα οποία υπέστησαν  μακροπρόθεσμη ακτινοβολία  πλουτωνίου στο Hanford . Η «φθορά», δηλώνει χρόνο λειτουργίας της για πολλά χρόνια.)

Ο θάλαμος του βασιλιά  είναι κατασκευασμένος από πολύ μεγάλους όγκους από γρανίτη . ( Η εσωτερική επιφάνεια του γρανίτη φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τους σύγχρονους  εσωτερικούς τοίχους εργοστασίων παραγωγής   πλουτωνίου.)
Και εδώ υπάρχει η εμφάνιση της μακροχρόνιας έκθεσης σε ακτινοβολία και θερμότητα. Το δάπεδο και οι τοίχοι του θαλάμου φαίνεται να είναι απόλυτα στεγανοί και μάλιστα το στεγανωτικό υλικό είναι σκληρότερο από τον γρανίτη !!! . Αυτό γιατί ο θάλαμος  πλημμύριζε με νερό.

Το νερό στο θάλαμο έχει πολλαπλούς ρόλους . Είναι το μέσο , το οποίο επιβραδύνει τα νετρόνια και τα αντανακλά πίσω στο σωρό οξείδιων του ουρανίου. Είναι επίσης ο μηχανισμός για την απομάκρυνση της θερμότητας από το θάλαμο . Ο νότιος << αγωγός του αέρα ( 7 )>> από το εξωτερικό προς το θάλαμο θα ήταν ένας αγωγός για την προσθήκη νερού στο σύστημα . Αυτός ο αγωγός  είναι 20 χ 30 εκατοστά και 60 μέτρα μήκος(περίπου). 
Εξέρχεται για λίγο οριζόντια από τον θάλαμο και μετά ανεβαίνει με γωνία 45 μοιρών  προς το εξωτερικό της πυραμίδας. Βάση υπολογισμών υπήρχε δυνατότητα να διέρχονται μέσα από αυτόν 27000 - 38000  λίτρα νερό  το λεπτό  , ανάλογα με την υποπίεση  από τον ατμό στον  θάλαμο του βασιλέως . Το νερό θα έρεε έξω από την είσοδο του θαλάμου του βασιλιά  προς τα κάτω στη Μεγάλη γαλαρία  ( στον  προθάλαμο υπήρχαν  τρεις ογκόλιθοι  από γρανίτη για τον περιορισμό της ροής του νερού .)
Κατά την εκροή το νερό θα παράσυρε τα ραδιενεργά , διαλυτά ισότοπα όπως το καίσιο-137 και στρόντιο-90 . 
Ένας δεύτερος << αγωγός  αέρα ( 8 )>> που βρίσκεται μεταξύ  του θαλάμου και της Μεγάλης γαλαρίας  προς τα έξω θα ήταν η διέξοδος , του παραγόμενου ατμού   . 
Αυτός ο αγωγός είναι 10 χ 17 εκατοστά περίπου  και  80 μέτρα περίπου  μήκος . Μετά από περίπου 10 μέτρα οριζόντια πορεία , ανεβαίνει  σε γωνία 31 μοιρών . Οι υπολογισμοί για τη ροή ατμού  είναι της τάξεως 3 έως  8  λιμπρών   το δευτερόλεπτο , αναλόγως της πιέσεως  στο θάλαμο του βασιλιά .

Ο ρόλος του νερού είναι πολύ ενδιαφέρων και πολύ  έξυπνος . Η αντανάκλαση των νετρονίων από το νερό πίσω στο σωρό ουράνιου  πρέπει να είναι προσεκτική , με συνεχή  παρακολούθηση  και έλεγχους σε  αυτό. 
Η μέση ελεύθερη διαδρομή ενός νετρονίου σε νερό είναι περίπου στα  30 εκατοστά  . Μια δέσμη νετρονίων πρέπει να υποβάλλετε σε περίπου 6 - 7 συγκρούσεις στο νερό για να φτάσει την κατάλληλη ταχύτητα και πρέπει να αντανακλάται πίσω προς την κατεύθυνση που ξεκίνησε . Αν δεν αντανακλούνται  αρκετά νετρόνια , η αντίδραση σχάσης θα φθίνει και τελικώς θα σταματήσει . Αν αντανακλούνται πάρα πολλά νετρόνια , η αντίδραση θα αρχίσει να αυξάνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς , δημιουργώντας  πάρα πολλή ενέργεια. 
Όταν η παραγωγή ενέργειας ανεβαίνει, το νερό θερμαίνεται και αρχίζει να σχηματίζεται ατμός . Η παραγωγή ατμού είναι  περίπου 1.000 φορές περισσότερη από τον  όγκο νερού και θα καταλάμβανε  σταδιακά όλο και περισσότερο του όγκου του θαλάμου του βασιλέως  ( μεγάλη απελευθερωμένη ενέργεια ). 
Επειδή όμως ο  ατμός δεν αντανακλά νετρόνια πίσω στη σαρκοφάγο , (οι πυρήνες των μορίων του ατμού είναι πολύ μακριά ) σταματά μια ανεξέλεγκτη αντίδραση διότι  , όλο και περισσότερο γύρω από τον πυρήνα του αντιδραστήρα ο χώρος γεμίζει με ατμό αντί για νερό. 
Είναι ένας παθητικός αλλά  πολύ σταθερός τρόπος  για τον έλεγχο του ρυθμού σχάσης  στη σαρκοφάγο. Κατά τη λειτουργία, ο θάλαμος του βασιλιά ,  θα είχε πάντα κάποιο όγκο ατμού  στο επάνω μέρος (εκεί που υπάρχουν τα μπλοκ του γρανίτη με τα κενά αέρος )*. Αυτός ο όγκος θα αυξανόταν και θα συρρικνωνόταν  αναλόγως του ποσοστού σχάσης , διατηρώντας τον έλεγχο.

Και εδώ υπολογισμοί έδειξαν ότι με βάση τα όρια της ροής του νερού και του ατμού , και βασιζόμενοι  στη μεγιστοποίηση της απομάκρυνσης της θερμότητας μέσω του νερού και του ατμού , έως 570 εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες ανά ώρα θα μπορούσαν  να παραχθούν  στον θάλαμο του βασιλιά !!!!!. 

Ερχόμαστε τώρα στον  πραγματικό σκοπό της  εσωτερικής δομής της πυραμίδας και την θέση που καταλαμβάνει  οτιδήποτε μέσα σε αυτήν . 
Η είσοδος , ο αγωγός (7) εισαγωγής νερού, ο αγωγός (8) εξαγωγής ατμού
και η Μεγάλη γαλαρία , όπως θα δείτε παρακάτω , δεν είναι χωροταξικά σε κάποια ισορροπία  αλλά  τοποθετημένα έτσι  , ώστε να εξυπηρετούν ένα σκοπό . Ο θάλαμος του βασιλιά  δεν είναι ευθυγραμμισμένος  με τους αγωγούς εισόδου του νερού και εξόδου του ατμού  αλλά ούτε και με την μεγάλη γαλαρία. Η σαρκοφάγος δεν βρίσκεται στο κέντρο του θαλάμου του βασιλιά αλλά στο  δυτικό άκρο της αίθουσας αυτής. Από άποψη αισθητικής , είναι εκτός ισορροπίας.
Όμως επειδή η κατασκευή  ακολουθεί τη λειτουργία ( όπως προέγραψα ), η  σαρκοφάγος , η οποία είναι και η πηγή των υψηλότατων   θερμοκρασιών  και πιέσεων και η καρδιά του αντιδραστήρα , βρίσκεται χωροταξικά ακριβώς !!! στο  κέντρο της πυραμίδας. 
Η παράγωγη ενέργειας  από τον  πυρήνα του ουρανίου στη σαρκοφάγο , σταματούσε  από την διακοπή της ροής του νερού που εισαγόταν  από τον αγωγό (7 )  στον θάλαμο του βασιλιά . Το νερό μέσα στο  θάλαμο θερμαινόταν  πολύ γρήγορα . Κάποια ποσότητα από αυτό μετατρεπόταν σε ατμό , αλλά το μεγαλύτερο μέρος του νερού διοχετευόταν μέσω του προθαλάμου  στη Μεγάλη γαλαρία . Επειδή η ενέργεια  ( παραγωγή ατμού ) ήταν τεράστια, ήταν πολύ σημαντικό το νερό να απομακρυνόταν  τάχιστα  από τον θάλαμο σε μια θέση που ήταν  γεωμετρικά μακριά  από τη σαρκοφάγο. Έτσι  σταματούσε γρήγορα η αντανάκλαση των νετρονίων στο οξείδιο του ουρανίου και σταματούσε και η παραγωγή ατμού . Το κατερχόμενο  νερό στην γαλαρία με σημαντική  βοήθεια την πίεση του ατμού αλλά και την διαφορά ύψους ( υδροστατική πίεση ) με την σειρά του παρήγαγε επιπλέον κινητική ενέργεια όπως θα δούμε παρακάτω .
 Στον θάλαμο του βασιλέως η σύνθετη δομή πάνω από το θάλαμο ( οροφή  του θαλάμου ) είναι ένα είδος "αμορτισέρ". Τα τερατώδη μπλοκ από γρανίτη , με κενά  αέρα μεταξύ τους, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του αποτελέσματος της εκρηκτικής δύναμης του ατμού στο τέλος ενός κύκλου λειτουργίας  του οξειδίου του ουρανίου. Τα μπλοκ  γρανίτη θα μπορούσαν  να ραγίσουν  αλλά έχουν την δυνατότητα να   εξακολουθούν  να παραμένουν ακέραια στη θέση τους ακόμα και ραγισμένα. 
Τα πολύ μικρότερα αλλά και αρκετά ποιο αδύναμα μπλοκ ασβεστόλιθου δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οροφή του θαλάμου του βασιλέως (μπλοκ ασβεστόλιθου αντί για  γρανίτη στους θαλάμους των βασιλέων , χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των παρακείμενων πυραμίδων λόγω άγνοιας αλλά και αδυναμίας να κοπούν την μεταγενέστερη εποχή !!!!!! )
Στο προθάλαμο, που είναι μεταξύ του θαλάμου του βασιλιά και της μεγάλης γαλαρίας   τρία μπλοκ από γρανίτη , περιόριζαν  τη ροή του νερού προς  την μεγάλη γαλαρία  για να διατηρείται έτσι , ένα επίπεδο στο νερό στον θάλαμο του βασιλιά
Η Μεγάλη γαλαρία  εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες. 
Είναι  ένας μεγάλος χώρος  που επιτρέπει διαχωρισμό του νερού και του  ατμού. Στο πάνω άκρο της στοάς υπάρχει ένας αγωγός  που οδηγεί τα αέρια προς τα έξω . Έτσι επιτρέπεται η  διαφυγή του  ατμού. Στο κάτω άκρο της γαλαρίας βρίσκεται το πάνω άκρο του αγωγού  υπηρεσίας ,  ο οποίος με την σειρά του καταλήγει στο υπόγειο φρεάτιο ( 3 ). Στο πάτωμα της κεκλιμένης γαλαρίας υπάρχει μια βυθισμένη τάφρος . Κατά την κανονική λειτουργία και κατά την εκροή το νερό περνούσε  μέσα από  αυτό το χαράκωμα. 
Δεξιά και αριστερά της τάφρου , στους τοίχους , υπάρχουν ίχνη και αυλακώσεις  που εκτείνονται σε όλο μήκος της  μεγάλης γαλαρίας . Σε αυτές τις αυλακώσεις ίχνη σε τακτά σημεία παραπέμπουν σε  τροχιόδρομους για την κίνηση ενός  ανυψωτήρα  . Ο ανυψωτήρας μπορούσε να ελιχτεί μεταφέροντας τα φορτία των χρησιμοποιημένων πυρήνων του αντιδραστήρα από την έξοδο του θαλάμου του βασιλιά , αργά , προς την  ανοικτή εξωτερική επιφάνεια ή προς  τη σήραγγα και  τον θάλαμο της βασίλισσας δίνοντας χρόνο στα βραχύβια  ισότοπα να εκμηδενιστούν  και να μειωθεί σημαντικά η ακτινοβολία τους ΒΗΤΑ και ΓΑΜΑ ( Τα δύο είδη με πολύ διεισδυτική και επιβλαβή ακτινοβολία για την ανθρώπινη ζωή. )
 Η τέλεια εφαρμογή της πέτρας στη Μεγάλη γαλαρία  την καθιστά αεροστεγή . Η δομή των υλικών ( πέτρες ) στον  προθάλαμο και στην  τάφρο της Μεγάλης γαλαρίας  έχουν σημαντική φθορά από διάβρωση που προκαλεί η συνεχής ροή νερού . 
Ο θάλαμος της βασίλισσας είναι το εργαστήριο, στο οποίο εξάγονται  χημικά και καθαρίζονται τα διάφορα οξείδια του πλουτωνίου ( πυρηνικά καύσιμα ) από όλα τα άλλα απόβλητα . Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το τμήμα έχει τοποθετηθεί αρκετά μακριά από το χαμηλότερο άκρο της Μεγάλης γαλαρίας . Η απόσταση παρείχε  επιπλέον προστασία στους εργαζόμενους στον θάλαμο.
Δύο αγωγοί βγαίνουν και  από τον θάλαμο της βασίλισσας , πιθανότατα ήταν "σωλήνες", που μετέφεραν τα υλικά.  Χρυσές μάσκες προσώπου , θα ήταν άριστη προστασία από την ακτινοβολία στον θάλαμο της βασίλισσας ..
Τα προϊόντα της σχάσης, όπως το καίσιο-137 και στρόντιο-90, είναι αρκετά διαλυτά , ενώ τα οξείδια του ουράνιου και του πλουτώνιου είναι εξαιρετικά αδιάλυτα . Ένα σταθερό και πολύ αργό πέρασμα μέσα σε νερό  στην διαδρομή  από τον θάλαμο του βασιλιά και σε όλη την διαδρομή στην τάφρο της μεγάλης γαλαρίας θα ήταν ικανό να ξεπλύνει  αυτά τα βραχύβια , ραδιοϊσότοπα !!.

Ο Διάδρομος Υπηρεσίας και εκκαθάρισης (έτσι έχει ονομαστεί από τους αρχαιολόγους διότι κατ αυτούς από εκεί οι εργάτες  καθάρισαν τον βασιλικό θάλαμο αλλά και από εκεί εισήλθαν πολύ αργότερα αιγύπτιοι εργάτες –μηχανικοί για να αντιγράψουν το εσωτερικό όπως θα δούμε πάρα κάτω ) είναι στενός  και κάθετος καθιστώντας  την διαδρομή ενός ανθρώπου μέσα από αυτόν  πολύ δύσκολη και μάλλον άσκοπη , δεδομένου ότι υπήρχαν (εν καιρώ λειτουργίας ) διαθέσιμοι άνετοι οι άλλοι διάδρομοι (μεγάλη γαλαρία , ανηφορικός και κατηφορικός διάδρομος  ) 
Ο κάθετος αυτός διάδρομος έχει σημάδια ακραίας διάβρωσης καθιστώντας ακόμα ποιο περίεργο το … Γιατί ένας "τάφος του Φαραώ" να έχει  ακραία διάβρωση σε ένα αγωγό  απομονωμένο από τον έξω κόσμο ; ; ;
Ακόμα και τα νερά από τις πλημύρες που έπληξαν κάποτε την περιοχή  δεν θα είχαν φθάσει σε αυτόν τον αγωγό. 
Η προφανής απάντηση είναι ότι η διάβρωση είναι από νερό που διερχόταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με ταχύτητα . 
 Στο τέλος αυτού του αγωγού βρίσκεται ο υπόγειος θάλαμος (3) . Η θέση του βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την  επιφάνεια της θεμέλιας βάσης της πυραμίδας.  Και αυτός ο θάλαμος λόγω της γεωμετρίας του , εξυπηρετούσε κάποια λειτουργία.
Το ανατολικό μισό του θαλάμου είναι περίπου έξι μέτρα κάτω από το τελείωμα του κατηφορικού Διαδρόμου. 
Στο κέντρο του ανατολικού μισού του θαλάμου αυτού  βρίσκεται η  «άβυσσος (13) », που ονομάζεται έτσι επειδή οι πρώτοι εξερευνητές δεν μπορούσαν να βρουν ένα τέλος. ( Κάτω από τον βράχο υπάρχει στρώμα άμμου )
Στο δυτικά του θαλάμου και σε ύψος περίπου 3 μέτρων   υπάρχουν  πέντε προεξοχές σαν πάγκοι , αλλά και δυο  εσοχές
Προς τα νότια υπάρχει ένας οριζόντιος αγωγός  που είναι περίπου 75 Χ75  εκατοστά   και  περίπου 16 μέτρα μακρύς (δεν έχει ανασκαφεί η συνέχεια του ????)  . Η ανασκαφή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί  με εργαλεία χειρός . Το υλικό είναι το υπόβαθρο ( θεμέλια βάση – βράχος )και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να περιστραφεί  ένα εργαλείο ιδιαίτερα με τον εργαζόμενο να στηρίζεται  στο στομάχι του ή στην πλάτη του . Μια λογική απάντηση φαίνεται να είναι μόνο η χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων και φωτισμού .

Ο σκοπός του υπόγειου ήταν διπλός . Ο πρώτος σκοπός , ήταν να υπάρξει ,  μια έξοδος απορροής ,  κάτω από το βράχο προς το  στρώμα άμμου που υπάρχει κάτω από αυτόν . Το βάθος του αγωγού ίσως να ήταν αρκετές δεκάδες  μέτρα. 
Το ραδιενεργό υλικό παρασυρόμενο από το νερό που προερχόταν από το θάλαμο του βασιλιά  θα κατέληγε στο  τέλος στην τρύπα αυτή και θα διασκορπιζόταν  στο στρώμα της άμμου. 
Αυτή είναι μια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται  για την καθυστέρηση και τελικώς την  αδρανοποίηση των ραδιενεργών ισοτόπων  .
Ο δεύτερος σκοπός ήταν η υδροηλεκτρική ενέργεια . Ολόκληρο το υπόγειο αυτό τμήμα φέρει μια καταπληκτική ομοιότητα με τη δομή  ενός χώρου ικανού να τοποθετηθεί μια τουρμπίνα νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (η δίνη του νερού έχει διαβρώσει και εδώ τον χώρο και έχει αφήσει πολλά ίχνη)  Ο άξονας της τουρμπίνας ( στροβίλου)   είχε   επεκταθεί από την δυτική αίθουσα στην ανατολική αίθουσα. 
Το νερό κατέβαινε με ταχύτητα τον κατηφορικό  διάδρομο (ύψους περί τα 100 μέτρα ) γυρίζοντας τον υδροστρόβιλο . Οι πάγκοι στο δυτικό δάπεδο του θαλάμου στήριζαν το υπόλοιπο της μηχανής, συμπεριλαμβανομένης και της γεννήτριας. Υπάρχουν σημάδια στήριξης  του μηχανικού συνόλου (χωρίς όμως να υπάρχει αυτό ). Μια σκαλιστή   σκάλα στο δυτικό πάτωμα έδινε  πρόσβαση για τον έλεγχο του νερού κάτω και πίσω από στο σημείο όπου υπήρχαν ο άξονας και οι σύνδεσμοι.
Η προβλεπόμενη ροή του νερού από τον θάλαμο του βασιλέως  και κατερχόμενη για σχεδόν 100 μέτρα  θα ήταν ικανή να κινήσει έναν υδροστρόβιλο  που λειτουργώντας  στο 78%  μπορούσε να παράγει  ηλεκτρική ενέργεια από 29 - 41 KW. Μια ικανή  ποσότητα ενέργειας για παροχή  φωτισμού αλλά και λειτουργίας  ηλεκτρικών μηχανημάτων ,  στο εσωτερικό της πυραμίδας . 
 (Για τον χημικό διαχωρισμό του πλουτωνίου από το ουράνιο είναι απαραίτητη η  χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ακριβώς γίνετε  στο Hanford, της Ουάσιγκτον.)
 Ο υπόγειος θάλαμος που βρίσκεται , ακριβώς , μετά από τον διάδρομο Υπηρεσίας , είναι  σε μια λογική θέση για την ηλεκτρική διανομή .
Όλα αυτά όπως  και η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνονταν εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας , κρυμμένα από τα περίεργα μάτια των ντόπιων κατοίκων .

Γιατί και πώς σταμάτησε η λειτουργία της Μεγάλης Πυραμίδας ??

Η φθορά που εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του εσωτερικού της πυραμίδας, καταδεικνύει  την διάρκεια ζωής της σε εκατοντάδες χρόνια. 
Η διαδικασία μπορεί να σταμάτησε , διότι η φθορά του εσωτερικού της , έκανε την  διαδικασία αναξιόπιστη και επικίνδυνη. 
Αυτό φαίνεται και  από τη διάβρωση σε μία γωνία της σαρκοφάγου. 
Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι το σύστημα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας σκοπίμως από την ομάδα ( ιερείς !! ) που το απάρτιζε  και είχε σφραγιστεί . Οι τρεις ογκόλιθοι από γρανίτη που βρίσκονταν άλλοτε στον προθάλαμο του θαλάμου του βασιλιά  έχουν  προφανώς μετακινηθεί και κατακρημνιστεί  στο χαμηλότερο  άκρο της μεγάλης γαλαρίας απομονώνοντας έτσι την κύρια  είσοδο . ( Από εκεί (15) μετακινηθήκαν το 820 μ.χ με σκοπό την εξερεύνηση της πυραμίδας ) . Ο εξοπλισμός έχει αφαιρεθεί από τις  υποδοχές και τα αυλάκια στη Μεγάλη γαλαρία . Το δωμάτιο της βασίλισσας όπως και ο θάλαμος που βρισκόταν ο υδροστρόβιλος καθώς και οι καλωδιώσεις  προφανώς απογυμνώθηκαν  και οι εξοπλισμοί  απομακρύνθηκαν  . Ο δημιουργός της πυραμίδας θα είχε προειδοποιήσει  τους αιγύπτιους πως φρικτός θάνατος  , περίμενε όποιον επιχειρούσε  είσοδο. ( υψηλή ραδιενέργεια ).

Οικονομική Αιτιολόγηση της Μεγάλης Πυραμίδας

Η παραγόμενη  ενέργεια καθιστά το πλουτώνιο-239 αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων ανά 450 γραμμάρια   πλήρως ανταγωνιστική  με την  υδροηλεκτρική ενέργεια , την ενέργεια  από τον άνθρακα , το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
 Ένα μείγμα των ισοτόπων του πλουτωνίου θα άξιζε λίγο λιγότερο από το πλουτώνιο PU-239, αλλά όλα τα ισότοπα θα απελευθέρωναν  την ενέργεια .  Προφανώς η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν ένα εργοστάσιο παραγωγής πλουτωνίου,  που παρήγαγε πάρα πολλούς τόνους πλουτωνίου.

Καθώς όμως δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα για  σταθμούς  παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και για  ηλεκτρικά δίκτυα στην γη τα τελευταία 10.000 χρόνια, που να έχουν χρησιμοποιήσει το πλουτώνιο η λογικότερη  απάντηση είναι  , ότι το πλουτώνιο έχει βγει  από τον πλανήτη . Ένας προορισμός θα μπορούσε να είναι ο Άρης .

Χρειάζεται πολλή ενέργεια για την άρση μάζας πάνω από την επιφάνεια της Γης και στη συνέχεια σε  τροχιά. Αλλά 450 γραμμάρια   πλουτωνίου παρέχουν  δέκα εκατομμύρια κιλοβατώρες σε ενέργεια . Εκτός αυτού δεδομένου ότι ο Άρης είναι ένας πολύ κρύος πλανήτης , η θερμαντική αξία του πλουτωνίου , είναι  περισσότερη από ότι στη Γη.
 Η ενέργεια από την δημιουργία  ατμού σε στρόβιλο ισχύος στη Γη δίνεται στους  100 βαθμούς   C  στην (1 ΑΤΜ) μια ατμόσφαιρα (σημείο δημιουργίας ατμού ) . Στον Άρη η ίδια ενέργεια σε ατμό  θα μπορούσε να αποδοθεί  στους 7 βαθμούς  C  λόγω της χαμηλότατης πίεσης του ( 0,010 ΑΤΜ ) . Το αποτέλεσμα είναι ότι τουλάχιστον  περισσότερο από 18% της ενέργειας είναι πιο χρήσιμο να εξαχθεί από πλουτώνιο στον Άρη από ό, τι μπορεί να εξαχθεί στη Γη.
 Η υδροηλεκτρική ενέργεια !!!!! και τα ορυκτά καύσιμα δεν είναι καλή επιλογή στον Άρη.

Ποιο ήταν το ρεαλιστικό κόστος για τον δημιουργό της Μεγάλης Πυραμίδας;

 Αυτός ή αυτοί !!!! προσέφεραν  τη γνώση στους αρχαίους Αιγυπτίους , οι οποίοι εκείνη τη εποχή , ήταν πιθανώς κυνηγοί – τροφοσυλλέκτες , προσέφεραν  σπόρους  για να ξεκινήσει μια ποικιλία καλλιεργειών για τρόφιμα , προσέφεραν  την γνώση για κατασκευή εργαλείων , και εργαλείων  παραγωγής . Οι Αιγύπτιοι θα διδάχθηκαν , πώς να κόψουν και να διαμορφώσουν την πέτρα , πώς να χτίσουν  κατοικίες , πώς να καλλιεργούν , πώς να φτιάχνουν  ρούχα κ.τ.π....

Σε αντάλλαγμα , οι Αιγύπτιοι θα ήταν το εργατικό δυναμικό  για την κατασκευή και την ανέγερση της Μεγάλης Πυραμίδας . Η ανταλλαγή θα ήταν κερδοφόρα και  για τις δύο πλευρές.

Η θέση της Γκίζας είναι ιδανική όταν κάποιος την βλέπει από το διάστημα . Είναι κοντά στον ισημερινό καθιστώντας  τις τροχιακές προσγειώσεις και απογειώσεις ευκολότερες . Έχει ένα ηλιόλουστο κλίμα με ένα  μεγάλο , αξιόπιστο  ποτάμι χρήσιμο και για την μεταφορά μεταλλεύματος  και ένα τεράστιο δέλτα για την καλλιέργεια τροφίμων. Είναι μια εξαιρετική θέση με βάση τη δημιουργία ενός μεγάλου πληθυσμού ανθρώπων. 
Πολύς πληθυσμός  είναι πολλά εργατικά χέρια .
Εύκολη μεταφορά μεταλλεύματος ουρανίου  από το κέντρο της Αφρικής δια μέσω του Νείλου στην Γκίζα. 
Επίσης στην  Γκίζα υπάρχει υπόβαθρο (στερεός βράχος ) με στρώματα άμμου κάτω από αυτό το οποίο  μπορεί να στηρίξει την πυραμίδα και τα στρώματα άμμου μπορούν να απορροφήσουν και να διατηρήσουν τα ραδιενεργά απόβλητα. 
Η χειρότερη κλιματική καταστροφή στην περιοχή της Γκίζας θα ήταν μια αμμοθύελλα.

Δειγματοληψίες στην  Αφρική σε κοντινά μέρη του Νείλου , για υψηλή καθαρότητα μεταλλεύματος ουρανίου έχουν δείξει ,  ότι το καλύτερο μετάλλευμα έχει ήδη ληφθεί.!!!!!!

Η δεύτερη Πυραμίδα στην Γκίζα

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η δεύτερη Πυραμίδα στην Γκίζα στήθηκε αρκετά μετά το κλείσιμο της  Μεγάλης Πυραμίδας . Ο Φαραώ , ο οποίος ήταν επικεφαλής του κράτους , ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα αυτή την επιχείρηση με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να κερδίσει τη μυστηριώδη δύναμη και τον πλούτο που ήρθε από την Μεγάλη Πυραμίδα .  Είχε την ψευδαίσθηση ότι  έχοντας σαν πρότυπο την παρακείμενη μεγάλη πυραμίδα θα μπορούσε να φτιάξει μια ίδια , τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά . Μέρος της γνώσης θα το λάμβανε από τους ιερείς  οι οποίοι κρατούσαν τα μυστικά της προφορικά από γενιά σε γενιά  .
Όμως !! η  εσωτερική δομή της δεύτερης Πυραμίδας  είναι πολύ πιο απλή και μη λειτουργική , σε σύγκριση με την Μεγάλη Πυραμίδα . Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τη διοχέτευση του νερού από τον θάλαμο του βασιλιά , όπου ήταν η σαρκοφάγος , έτσι ώστε να ελέγχετε η θερμότητα .   Επίσης με βάση την οριζόντια διάταξη και την  εσωτερική δομή της είναι πολύ αμφίβολο αν μπόρεσαν να  πλημυρίσουν με νερό το θάλαμο του βασιλιά .
 Η σαρκοφάγος  είναι σε εσοχή στο πάτωμα και περιβάλλεται από γρανίτη και ασβεστόλιθο . Αν οξείδιο του ουρανίου είχε τοποθετηθεί στη σαρκοφάγο, θα παρέμενε αδρανές σχεδόν εξ ολοκλήρου . (Η  επίτευξη μιας διαδικασίας  με οξείδιο του ουρανίου εξαρτάται από τη μάζα την γεωμετρία του πυρηνικού  σωρού και την αλληλεπίδραση  με το νερό.) 
Το παράθυρο για την επιτυχία είναι πολύ στενό. Ο θάλαμος του βασιλιά  στη Δεύτερη Πυραμίδα χτίστηκε από ασβεστόλιθο. Αν η διαδικασία  είχε επιτευχθεί, θα έχει προκαλέσει αρκετά ταχεία διάλυση του ασβεστόλιθου. Η σαρκοφάγος δείχνει εξαιρετικά μικρή φθορά σε σύγκριση με  τη σαρκοφάγο της Μεγάλης Πυραμίδας, η οποία είναι και ο λόγος που φαίνεται ανώτερη!

Αν οι Αιγύπτιοι " ιερείς" ήταν παρόντες και γνώριζαν τους κινδύνους ενός πυρηνικού αντιδραστήρα , θα είχαν ένα ισχυρό κίνητρο για να παραπλανήσουν τον Φαραώ για τον σχεδιασμό της δεύτερης Πυραμίδας . Αν τους σκότωσε , θα είχε χάσει την πηγή γνώσης για την Μεγάλη Πυραμίδα.

Η Πυραμίδα Meidum

Αυτή η πυραμίδα μπορεί να ήταν μια νέα αρχή όταν η Δεύτερη Πυραμίδα απέτυχε. Η εσωτερική της διάρθρωση καταδεικνύει μια πρόοδο   σε σχέση με την  δεύτερη Πυραμίδα . Ωστόσο, βελτιώσεις φαίνεται να έχουν γίνει  έχοντας γνώμονα την  περιορισμένη οπτική επιθεώρηση της εσωτερικής δομής της Μεγάλης Πυραμίδας. Και εδώ όμως δεν υπάρχει η  κατανόηση της χρήσης του γρανίτη για τον θάλαμο του βασιλιά , ούτε και για τους αγωγούς του αέρα .
Μπορείτε να φανταστείτε  αιγύπτιους εργάτες και μηχανικούς  με αναμμένες δάδες , να ανεβαίνουν  από τον στενό και δύσκολο  διάδρομο Υπηρεσίας , στη Μεγάλη γαλαρία  , στον θάλαμο του βασιλιά και στον θάλαμο της βασίλισσας  .  Η επιθεωρήσεις θα ήταν αντιληπτικές και πιθανότατα δεν θα περιλάμβαναν ακριβείς μετρήσεις  . (σημειωτέων  ότι οι τρεις ογκόλιθοι από γρανίτη που είχαν εγκλωβίσει την δίοδο στο κατώτερο άκρο του ανηφορικού διαδρόμου της  Μεγάλης γαλαρίας  ήταν τότε  ακόμα εκεί , αναγκάζοντας τους εξερευνητές να ανέβουν από τον στενό διάδρομο υπηρεσίας κάτι ιδιαίτερα δύσκολο .

Η εσωτερική δομή της πυραμίδας Meidum.
Υπάρχει μια δίοδος  από το εξωτερικό προς το θάλαμο του βασιλέως  περίπου 23 μέτρα . Ως εκ τούτου, ολόκληρη η εσωτερική δομή μπορεί να είχε πλημμυρίσει με νερό. Όμως !!! και εδώ , δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τη διοχέτευση του νερού μακριά από τον θάλαμο του βασιλέως  ούτως ώστε να αποβάλλεται η θερμότητα. Οι έγχρωμες φωτογραφίες που έχουν ληφθεί  από την  εσωτερική δομή της Meidum πυραμίδας είναι πολύ αποκαλυπτικές. 
Ο ανωφερής  διάδρομος αρχίζει με καλή γεωμετρία την οποία χάνει  μετά από κάποια απόσταση . Οι επιφάνειες του διαδρόμου γίνονται  ολοένα και πιο ακανόνιστες, και στρογγυλεμένες . Ο θάλαμος της βασίλισσας  έχει πολύ ακανόνιστο σχήμα . Τα τοιχώματα στον θάλαμο του βασιλέως  κυρίως στα κάθετα ανώτερα τμήματα  είναι πολύ τραχιά και το δάπεδο  δεν είναι επίπεδο. 
Οι ειδικοί  Αιγυπτιολόγοι  αναφέρουν  ότι οι εργάτες εγκατέλειψαν την καλή δουλειά στην εσωτερική δομή. 
Πως μπορεί να ισχύει όμως αυτό , όταν αυτή η  δουλειά ήταν το 5%  της προσπάθειας της όλης κατασκευής της πυραμίδας και γιατί στο υπόλοιπο 95% έγινε καλή δουλειά

Τα  λογικά αίτια για το τραχύ εσωτερικό και την κατάρρευση του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού της πυραμίδας είναι άλλα !!!! και αναλύονται παρακάτω .  
Η σαρκοφάγος που βρισκόταν στον θάλαμο του βασιλέως  φορτώθηκε  με οξείδιο του ουρανίου. Όλο το εσωτερικό το πλημύρισαν με  νερό. Λόγω της στασιμότητας του νερού αλλά και λόγω  του σχήματος του δωματίου του βασιλιά  το νερό ανέβασε γρήγορα θερμοκρασία  , η πυρηνική σωρός μετά την έναρξη της σχάσης ,  θα δημιούργησε  ανεξέλεγκτη  ποσότητα  ατμού . Θα υπήρξε μια ταχέως αναπτυσσόμενη έκρηξη ατμού σε ολόκληρο το εσωτερικό . Οι εσωτερικές επιφάνειες θα ανατινάχθηκαν . Το ωστικό κύμα θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την πυραμίδα εκτινάσσοντας τις χιλιάδες μικρότερα μπλοκ του εξωτερικού . Είμαι  βέβαιος ότι οι Αιγύπτιοι θα έμειναν  αρκετά χρόνια μακριά από αυτή την καταστροφή.

Η καταστροφή στην πυραμίδα  Meidum  δεν έγινε από βλακεία.
Έγινε από την άγνοια.

Η Πυραμίδα Bent

Η Πυραμίδα Bent είναι μια "καμπυλωτή  " πυραμίδα. Υπάρχουν δύο συστήματα σε ολόκληρο το εσωτερικό. Το πρώτο χτίστηκε μέσα  στο φυσικό βράχο που ήταν πιθανότατα απο μαλακό ασβεστόλιθο. Η εσωτερική διάταξη είναι αρκετά παρόμοια με αυτή της Πυραμίδας Meidum. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κάθετοι  αγωγοί  δίπλα στον θάλαμο του βασιλιά . Δεν είναι διακοσμητικοί , αλλά  λειτουργικοί από τεχνική άποψη . Θα μπορούσαν να έχουν σαν  στόχο την ανακούφιση της πίεσης από τον θάλαμο του βασιλιά αν  μια έκρηξη συνέβαινε ξανά  .

Όπως και στην Πυραμίδα Meidum, ο ανωφερής   διάδρομος ξεκινάει με καλή γεωμετρία και στη συνέχεια σταδιακά αποσυντίθεται σε μια μεγαλύτερη , ακανόνιστη, στρογγυλή σήραγγα. ο προθάλαμος  ενώνεται με  τον ανωφερή διάδρομο  και στο ανώτατο σημείο  είναι πολύ δύσκολος ..Ο θάλαμος του βασιλιά  έχει επίσης μια άγρια  εμφάνιση. Οι δύο κάθετοι αγωγοί , βρέθηκαν γεμάτοι  μπάζα. Για άλλη μια φορά, υπάρχει η διαπίστωση για μια ανεξέλεγκτη  αντίδραση και επακόλουθη έκρηξη ατμού. Και εδώ δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη  για τη διοχέτευση του νερού από τον θάλαμο του βασιλιά  και αυτό γίνεται αντιληπτό από την λάθος γεωμετρία στον χώρο  . Το χαμηλότερο εξωτερικό της πυραμίδας διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο . Δεν υπήρχε μεγάλη κατάρρευση.

Είναι πολύ πιθανό ότι η πυραμίδα να κατασκευάστηκε μέχρι την μέση , στη συνέχεια  να τοποθετήθηκε στη σαρκοφάγο το οξείδιο του ουρανίου και μετά γεμίσθηκε με νερό .. Η έκρηξη που δημιουργήθηκε και εδώ δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο ήταν με την Πυραμίδα Meidum.

Με το πάνω μέρος της πυραμίδας ανολοκλήρωτο, ένα τούνελ σκάφτηκε κάτω και μέσα στο θάλαμο του βασιλιά . Οι Αιγύπτιοι εξέτασαν κατά πάσα πιθανότητα τα απομεινάρια  από  την καταστροφή του περιβλήματος του θαλάμου του βασιλιά για να δούνε τι συνέβη.

Θα προχωρήσουν  στην κατασκευή ενός δεύτερου εσωτερικού και του υπόλοιπου  της πυραμίδας. Ο νέος ανωφερής  διάδρομος είχε δύο πύλες χτισμένες  που απομόνωναν  τον θάλαμο του βασιλιά . Μια  πύλη  ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στον νέο θάλαμο του βασιλιά  και τη σήραγγα προς τον παλιό θάλαμο . Παραδόξως , αυτή η πύλη  έμεινε  σε μια ανοικτή θέση και ο νέος ανωφερης διάδρομος σφραγίστηκε.
Η πυραμίδα ήταν έτοιμη.
Μάταια η αναμφίβολα πυρηνική αντίδραση και η ανεξέλεγκτη έκρηξη ατμού που συνέβη, ξανά  έκανε ζημιά στο  εσωτερικό.

Οι Αιγύπτιοι είχαν κάνει πρόοδο , αλλά ακόμα δεν είχαν την κατανόηση της πυρηνικής αντίδρασης . Είχαν προσπαθήσει  να επαναλάβουν  το "μυστήριο" της Μεγάλης Πυραμίδας και κανείς δεν μπορεί να τους ρίξει βάρη για την προσπάθεια.

Η Κόκκινη Πυραμίδα

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτής της πυραμίδας αντανακλά μια  σοβαρή και φιλότιμη προσπάθεια από τους αρχαίους Αιγυπτίους.
Πλέον δεν σκάβουν στο βράχο, αλλά χτίζουν την εσωτερική δομή με γρανίτη . 
Επέλεξαν μια σαφώς μικρότερη κλίση για την πυραμίδα . Έχτισαν τρεις μεγάλες αίθουσες με ανωφερής διαδρόμους  τον καθένα από αυτούς  στενό και ψηλό. Όλα αυτά είναι από γρανίτη. !!! Η μάζα της πέτρας πάνω από αυτό το εσωτερικό ήταν πιο ουσιαστική από ότι ήταν με τις προηγούμενες πυραμίδες. Υπήρχε μια εξαιρετική ευκαιρία ότι η χρήση του γρανίτη γύρω και πάνω από την εσωτερική δομή είναι πέρα από ότι μπορεί να παρατηρηθεί. Χωρίς  αμφιβολία η δομή είναι  ανώτερη από την Πυραμίδα Meidum και την Πυραμίδα Bent.
 Μακάρι να είχαν καταλάβει την έννοια της πυρηνικής αντίδρασης την ζωτική σημασία της γεωμετρίας και την διοχέτευση του νερού για τον έλεγχο της αντίδρασης .
Και πάλι, ο θάλαμος του βασιλιά  δείχνει μεγάλη ζημιά στο πάτωμα και την έξοδο του διαδρόμου από έκρηξη ατμού . Λαμβάνοντας υπόψη το βάρος της πυραμίδας και μελετώντας τη δύναμη που ασκήθηκε στην οροφή του θαλάμου του βασιλιά  η έκρηξη ατμού πιθανότατα απορροφήθηκε από το υπόβαθρο του δαπέδου  και  από την έξοδο από γρανίτη , στον ανωφερή  διάδρομο  .

Χαιρετισμός προς τους  αρχαίους Αιγυπτίους.

 Προσπάθησαν για το  καλύτερό με τις γνώσεις που είχαν . Μετά από αποτυχίες με τρεις πυραμίδες στη σειρά , οι προσπάθειες  πιθανώς εγκαταλείφθηκαν . Αυτή η εγκατάλειψη μπορεί να ήρθε  με τον θάνατο του κυβερνώντος τότε Φαραώ
Αν οι αρχαίες αναφορές είναι σωστές αυτός ήταν ο  SNEFERU

Συμπέρασμα

Κάθε μέριμνα για την  διαδικασία της αναπαραγωγής του πλουτωνίου, τον έλεγχο του πυρηνικού αντιδραστήρα, που χωρίζει το πλουτώνιο από τα άλλα ραδιενεργά υλικά, και τη διάθεση των ραδιενεργών αποβλήτων, είχε ληφθεί από τον κατασκευαστή στην εσωτερική δομή της Μεγάλης Πυραμίδας. Ακόμη και η παραγωγή της εσωτερικής ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται.

Το γιατί και για ποιο λόγο, για  αυτή την προσπάθεια πρέπει να εξεταστεί από τη σκοπιά πως   αισθανόμενα όντα φθάνουν στη Γ η, και όχι από την πλευρά μας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα η της  Αμερικής . Εμείς παράγουμε μια μεγάλη ποσότητα πλουτωνίου για τους σκοπούς του πολέμου, που στην ευρύτερη έννοιά του, είναι μη παραγωγικός . Αυτοί οι "άνθρωποι" θα αποτιμούσαν το πλουτώνιο ως το πιο πολύτιμο στοιχείο για την εξαγωγή από τη Γη , λόγω της τεράστιας, της μακράς διάρκειας της ενέργειας και της ελάχιστης μάζας  του.
 Γι 'αυτούς, αυτό θα σήμαινε "ζωή". 
Σκεφθείτε !!!!! Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο ένα υλικό από τη Γη για να πάρουμε μαζί σας στο διάστημα και πιθανόν σε άλλο πλανήτη , τι θα ήταν ;
 Τι άλλο είδος πηγής ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε ;
 Τι πηγή ενέργειας βρίσκεται σε όλα τα διαστημικά οχήματα που αφήνουν την τροχιά της Γης ;
 Ποια είναι η πηγή ενέργειας της επιλογής σε μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο σε τροχιά στην Γη ;

Το τι ήταν η  Μεγάλη Πυραμίδα δεν θα είχε ερμηνευτεί  μέχρι ο σύγχρονος άνθρωπος να είχε καταφέρει το ίδιο κατόρθωμα. το 1945 .
Η μήπως Τότε ο άνθρωπος κατανόησε την λειτουργία της πυραμίδος και έφτασε σε αυτό το κατόρθωμα   !!!!! Λέω ΜΗΠΩΣ !!!!!!

 Και έχει πολύ μεγάλη σημασία !!!!!!! πόσο σοφότερος !!!!!!! έγινε  ο άνθρωπος μετά την επίτευξη αυτή .

Ποιος έχτισε την πυραμίδα ; Πότε την έχτισε ;  Δεν έχουμε ιδέα.






Σημαντική η βοήθεια από την αρθογραφία της  Ερρικα Μίλλερ.   

7 σχόλια:

μελιΣακης είπε...

μπράβο Χρήστο!
δες και εδώ http://www.terrapapers.com/?p=17123

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Χρήστο καλησπέρα.
Δεν έχω γνώσεις για το αντικείμενο,αλλά δεν σου κρύβω ότι με "τσιγκλισες".
Που μπορώ να βρω περισσότερα πάνω στο θέμα?

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

καλό!!!!!

Melissocosmos είπε...

Πολυ καλο μπραβο

explore.bees είπε...

Φίλοι σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας .

Φώτη καλησπέρα .
Κανείς δεν λαμβάνει τις γνώσεις με επιφοίτηση !! αλλά με συνεχή αναζήτηση και όπως έχω ξαναγράψει , αντικαθιστώντας στο μυαλό του το : OXI EINAI AΔΥΝΑΤΟ ΑΥΤΟ με το : ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ; .
Έτσι αναζητώντας απαντήσεις και ανοίγοντας το μυαλό σου προς όλες τις κατευθύνσεις (ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΕΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΕΣ )θα εκπλαγείς από αυτά που θα ανακαλύψεις τόσο που θα εύχεσαι όπως και εγώ να ήσουν μικρότερος και να είχες τις δυνατότητες αυτές που έχεις τώρα, παλαιότερα . ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ έλεγαν οι παλιοί Ή ΓΥΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ .
Μέτρα και ξανά μέτρα όλες τις εκδοχές χωρίς ΟΜΩΣ να απορρίπτεις καμία .
Τα χρονιά που έρχονται θα γίνουν πολλές κρυμμένες για αιώνες αποκαλύψεις όχι γιατι το θέλουν αλλά γιατί άλλο δεν μπορούν να κρυφτούν !!!!!


Σάκη το έχω διαβάσει
Σάκη έχεις διαβάσει ή ακούσει καθόλου ΛΙΑΝΤΙΝΗ ;;;;
Αν Ναι τότε ξέρεις !!!!!! Αν Όχι .ποτέ δεν είναι αργά .
(Προτείνω να αρχίσεις με την ΓΚΕΜΑ που υπάρχει ελεύθερη να την κατεβάσεις από τον ιστότοπο .)

Άνθιμε σε ευχαριστώ .
Μελισσόκοσμε σε ευχαριστώ .

Fb Κωστας Λαγωνιδης είπε...

με απορια σας ερωτω ,,, ολη αυτη η ενεργεια που θα εδιοχετευετο ,, που θα εκαταναλουτο ;;;

explore.bees είπε...

Αγαπητέ φίλε Κώστα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με ρωτάς κάτι τόσο αυτονόητο . Αν ΕΣΥ είχες την δυνατότητα να παράγεις τρομερή ενέργεια και " με δυνατότητα αποθήκευσης " που θα την καταναλώνες ?? Για ψάξου .

Φιλικά Χρήστος