Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σύνδεση σανίδων με λωρίδα κόντρα πλακέ


Γειά  σας   φίλοι μου .

Στην ανάρτηση του φίλου Σάκη  στην οποία αναφερόταν σε σύνδεση  σανίδων με ξύλινες καβίλιες αναφέρθηκα σε σχόλιο μου και σε έναν ακόμα τρόπο σύνδεσης.

Επειδή  ο φίλος από την Λέσβο ζήτησε να μάθει και αυτόν τον τρόπο θεώρησα ποιο σωστό να τον παρουσιάσω μέσω ανάρτησης  , ώστε να τον δουν και άλλοι φίλοι που ίσως δεν τον γνωρίζουν .

Ο τρόπος είναι απλός αρκεί να έχετε δισκοπρίονο πάγκου .

Αναλόγως του πάχους των σανίδων ρυθμίζουμε τον δίσκο να βγαίνει πάνω από τον πάγκο τόσο ώστε η λωρίδα κόντρα πλακέ να μπορεί να ισομοιρασθεί στις δυο σανίδες .

Κόβουμε πρώτα λωρίδες κόντρα πλακέ πάχους 2 χιλιοστών(οσο και το πάχος του δίσκου κοπής )  πλάτους 1,8 εκατοστών και μήκους όσο το μήκος των σανίδων .
Παράδειγμα  : το πάχος της σανίδας είναι 1,8 .
Ρυθμίζουμε τον αποστάτη ώστε το δισκοπρίονο  να δημιουργήσει ένα σχήσιμο βάθους  ενός πόντου ( 1,0 cm ) στην κάθε μια από τις  δύο σανίδες  όπως εμφανίζεται στο επισυναπτόμενο σχήμα   1.

Στο δημιουργηθέν σχήσιμο τοποθετούμε με ξυλόκολλα την λωρίδα ώστε να μένει έξω από την σχισμή το υπόλοιπο μισό της λωρίδας .
Τώρα στο εναπομείναν μισό της λωρίδας προσαρμόζουμε την σχισμή που έχουμε δημιουργήσει στη άλλη  σανίδα και συσφίγγουμε την κατασκευή με ένα σφικτήρα.

Στο σχήμα 2 που επισυνάπτω φαίνονται με κόκκινο χρώμα οι λωρίδες σύνδεσης.

Σας εύχομαι  καλή συναρμολόγηση .


Χρήστος Μαραγκός 

3 σχόλια:

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Χρησιμη και καλή ιδέα Χρήστο.Την βλέπω και σαν πιό στεγανή για τα σημεία που αποτύχει η κόλλα.

μελιΣακης είπε...

Ωραία ιδέα Χρήστο και εύκολη!

lesvos_honey είπε...

Τελικά ρωτώντας πας στην πόλη!!! Απλό και ωραίο. Χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό (αρκεί να έχει δισκοπρίονο). Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι το δισκοπρίονο είναι απαραίτητο εργαλείο στο μελισσοκόμο αρκεί βέβαια να πιάνουν λίγο και τα χέρια μας. Ευχαριστώ πολύ